Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Club Brugge wint van Union, maar het voelt als een verlies

Redactie - 08-02-2024

Eén doelpunt verandert alles voor de beker van België.

Club Brugge leek tegen een onherkenbaar Union een ferme stap richting de bekerfinale te zetten. Skov Olsen en Jutgla deden de Jan Breydel-tribunes dromen van de Heizel met een dubbele bonus. Maar minuut 94 bracht plots de levensbelangrijke 2-1 door Machida. Afspraak over drie weken in het Dudenpark.

Club Brugge leek nog te kampen met de naweeën van de pijnlijke nederlaag tegen Antwerp. Odoi, Balanta en Jutgla kregen de voorkeur van Ronny Deila boven Zinckernagel, Vetlesen en De Cuyper. Bij Union waren er geen kopzorgen voor coach Alexander Blessin, hij kon zijn sterkste elftal opstellen.

Een hoopvol begin

In de openingsfase waren beide ploegen voorzichtig, maar na amper 10 minuten viel het eerste doelpunt. Vanaken zette Jutgla slim op weg en de Spanjaard bediende op zijn beurt Skov Olsen diep. Sykes kon de Deen niet afstoppen en Moris was kansloos tegen zijn geplaatste schot: 1-0.

De vroege voorsprong bracht geen vuurwerk in de wedstrijd. Een dominant Club had weliswaar het meeste balbezit, maar bleek aanvallend onmachtig. Ook Union kon onder zijn niveau geen vuist maken. Een slap kopballetje van Amoura in de handen van Mignolet was het beste wat de bezoekers te bieden hadden.

Union slaat genadeloos toe in de extra tijd

Een droomstart voor Club in de tweede helft. Amper 44 seconden na de aftrap stond plots de 2-0 op het scorebord. Na hun samenwerking bij het eerste doelpunt keerden Skov Olsen en Jutgla de rollen om. De Deen bediende de Spanjaard perfect en die kopte raak aan de tweede paal.

Een nieuwe klap voor Union, dat geen antwoord had op deze achterstand. Blessin probeerde het tij te keren met drie wissels, maar de inbreng van Rasmussen, Terho en Machida bracht geen verandering. Union ontsnapte zelfs aan een penalty toen Vanhoutte Vanaken aantikte na een aarzeling.

Club had alles onder controle en Deila bracht zelfs nog Homma in als extra dreiging. Maar het was een andere Japanner die mocht lachen. In de extra tijd viel de bal voor de voeten van Machida na een vrije trap van Rasmussen en hij bezorgde Union op het nippertje een prima uitgangspositie.

Afspraak op 28 februari in het Dudenpark.