Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Pep Guardiola vloekt op goudhaantje Haaland (video)

Redactie - 07-05-2023

“Jij had hem moeten nemen.”

Man City stond 2-0 voor in de match tegen Leeds – dat in degradatiegevaar verkeerd – als het een strafschop kreeg. We zijn in de 84ste minuut en Gündogan had al twee doelpunten gemaakt. De situatie inspireerde Erling Haaland om de gentleman uit te hangen en Gündogan een hattrick te gunnen. Maar de Duitser gunde zichzelf geen derde doelpunt en schoot het leer tegen de paal.

Dat was niet naar de zin van Pep Guardiola, die Haaland toeschreeuwde dat hij de strafschop niet aan Gündogan had moeten afstaan: “Jij had hem moeten nemen!”

Helemaal ongelijk had Pep niet, want een minuut later scoorde Rodrigo namens Leeds aan de overkant. De uitploeg zat zo weer helemaal in de wedstrijd. Nu goed, eind goed al goed, Man City won uiteindelijk met 2-1.

“Erling geeft de penalty aan een teammaat die een hattrick wil maken, dat begrijp ik. Het is mooi om te zien hij genereus Erling is”, aldus Guardiola na afloop van de wedstrijd. “Maar op dat moment was de match nog niet gedaan. Als het met nog tien minuten te gaan 4-0 is, kan je dat doen. Maar niet als het nog maar 2-0 staat. Erling is de beste strafschopennemer, dus hij moet ze nemen.”