Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Rode Duivels zorgen voor feest na zege tegen Roemenië

Claudio - 22-06-2024

Om 21u speelden de Rode Duivels hun tweede EK-wedstrijd tegen Roemenië. België wist na een aantrekkelijke partij met 2-0 te winnen. Youri Tielemans en Kevin De Bruyne waren de doelpuntenmakers van dienst.

De partij begon uitstekend voor de Belgen. Na een aanval via Tielemans, Doku en Lukaku kreeg Tielemans de bal en hij trapte al na twee minuten de 1-0 tegen de touwen. Feest in het land.

Rode Duivels

De troepen van Tedesco kregen nadien nog kansen via Lukaku en Lukebakio, maar ook Roemenië was gevaarlijk. Casteels pakte uit met een geweldige redding. Bij de rust was het 1-0.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. België was de betere ploeg, maar het was opletten voor de Roemeense tegenprikken. Maar Lukaku scoorde even later de 2-0. Al gooide de VAR wéér roet in het eten. Hij stond een centimeter of 2 buitenspel.

België moest zo blijven opletten, want Casteels redde wéér knap. De Belgen gaven bij momenten toch veel ruimte weg. Het was bibberen maar 10 minuten voor tijd scoorde De Bruyne de verlossende 2-0. Dat was ook de eindstand.

Feest in de EK-dorpen in Hasselt, Antwerpen & co.