Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
StartMagazinesZoekenShopRubrieken

Spanje dompelt Duitsland in diepe rouw

Claudio - 05-07-2024

Om 18u was het aan Duitsland. Het gastland speelde tegen Spanje. Na een beklijvende pot voetbal werd het na verlengingen 2-1 voor Spanje. Einde verhaal voor Duitsland.

Spanje was de betere ploeg in de eerste helft en had de beste kansen. Scoren lukte echter niet. Daardoor bleef het 0-0.

Bij de Duitsers hadden ze Pedri al na acht minuten van het veld getrapt, maar dat bleek niet de beste zet te zijn. Zijn vervanger Dani Olmo opende a de pauze de score voor Spanje. Oei…

Wirtz redt Duitsland

Duitsland, waar met Robert Andrich een gekke man met paars haar liep te spelen, moest aan de bak. Het ging ‘full gass’ vooruit, zoals ze dat zeggen. Maar Spanje gaf geen krimp.

De tijd begon te dringen. Duitsland op de rand van de uitschakeling. Weg EK-droom? Er was even hoop toen Füllkrug bijna scoorde, maar de paal bracht redding voor Spanje.

In de 89ste minuut wist Wirtz alsnog de 1-1 te scoren. Verlengingen en daar scoorde Spanje in minuut via Merino de 2-1. Duitsland ligt zo uit het EK en vandaag zullen er veel tranen vallen in het gastland van het EK 2024.