Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Messi debuteert in Miami met een wereldgoal (video)

Redactie - 22-07-2023

“Hij is niet menselijk.”

Ze moesten er bijna een uur op wachten daar in Miami. Pas in de 53ste minuut werd Messi van de bank gehaald. Hij heeft geld gekost, je kan er maar beter voorzichtig mee zijn, is wellicht de redenering. Bovendien voelde de late invalsbeurt voor de Amerikanen als tantra seks: het uitstellen van het hoogtepunt.

Bij een 1-0 voorsprong betrad de Argentijn - uiteraard met rugnummer 10 - het ‘heilige gras’ van Fort Lauderdale - een voorstad van Miami waar de club speelt.

Doch, in de 65ste minuut scoorde Carlos Antuna voor Cruz Azul de verdiende gelijkmaker. Oeps. En dat terwijl de Europese god op het veld staat?

Maar dan, in de 94ste minuut, bewees Messi dat er goddelijk bloed door zijn aderen stroomt. De Argentijnse ster maakte met een prachtige vrije trap de winnende treffer. Miami in extase.

Pittig detail: het goedkoopste ticket voor de match was 300 dollar. Voor de fans no problemo om iemand aan het werk te zien die volgens de kritieken achteraf “niet menselijk” is.