Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Romelu Lukaku wil racistische fans het zwijgen opleggen en krijgt rood (video)

Redactie - 05-04-2023

Provoceren of misbegrepen?

In de 94ste minuut in de match Juventus - Inter Milaan mocht Romelu Lukaku een strafschop nemen. Een belangrijk moment voor Inter dat op dat moment 1-0 achterstond tegen rivaal Juventus. De Rode Duivel - die halverwege de tweede helft mocht invallen in de heenwedstrijd van de halve finale van de beker - schoof de gelijkmaker links langs de doelman in doel. Doch, een en ander gebeurde niet vrijblijvend.

Wanneer hij klaarstaat om de penalty te nemen, zijn er racistische gezangen, inclusief oerwoudgeluiden te horen. Wanneer Lukaku scoort, gaat hij niet door het dolle heen zoals zijn ploegmaats, maar legt zijn vinger symbolisch op zijn mond. Net zoals na zijn doelpunt voor de Rode Duivels tegen Zweden. Een no go voor ref Davide Massa die Romelu een tweede gele kaart – en dus rood – geeft voor deze ‘provocatie’.

Roc Nation, het bureau dat de zaken van Lukaku behartigt, reageerde furieus: “De racistische uitlatingen van de Juventus-supporters aan het adres van Romelu zijn afschuwelijk en onacceptabel. Hij werd onderworpen aan vijandig en wansmakelijk racistisch gedrag. Hij vierde ook nu weer op dezelfde manier zoals bij eerdere doelpunten. Romelu verdient een verontschuldiging van Juventus.”

Op Twitter doken al snel beelden op van het wangedrag van enkele Juve-fans.

De topper ontspoorde daarna wel nog volledig. Er volgde na het laatste fluitsignaal nog een opstootje waarna ook Juventus-middenvelder Cuadrado en Inter-doelman Handanovic nog rood zagen.

Juventus en Inter blijven met dit gelijkspel allebei kans maken op de Italiaanse bekerfinale.