Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Verliezen in de 99ste minuut is onnatuurlijk (video)

Redactie - 17-10-2021

Nieuwe coach Elsner heeft Standard nog niet genoeg ‘afgestoft’.

Een voetbalmatch duurt 90 minuten. Maar als de VAR zeven minuten nodig heeft om een doelpunt af te keuren, dan duurt een match net iets langer. Lang genoeg om – in het geval van Standaard –twee doelpunten te slikken en een punt weg te geven. In de 96ste minuut werd het 2-1, in de 99ste minuut stond het 2-2. Dan verlies je niet, maar het voelt wel zo aan.

En het kan nog erger als er straks een staartje komt door het vuurwerkincident met Leuvense doelman. Die raakte gewond nadat hij vuurwerk tegen het hoofd kreeg.

De match Standard–OH Leuven is er eentje voor de geschiedenisboekjes geworden. Spektakel en suspense op het veld, een aarzelende VAR die de nieuwe rode 3D-lijn nog niet onder de knie heeft, en aan de zijlijn de eerste wedstrijd voor de nieuwe coach van een zieltogende club, Luka Elsner.

Dat Standard hem schaamteloos ging ‘stelen’ bij KV Kortrijk is door velen nog niet verteerd. Hij kon dus maar beter met een resultaat komen tegen Leuven. Dat lukte aardig tijdens de eerste 90 minuten. Maar ze geven het klunzig weg in de 10 extra minuten. “Deze ploeg moet karakter kweken”, was de reactie van Elsner na de match. Ik denk dat je dat als speler van Standard niet echt graag hoort. Kunnen we dan nog van een geslaagd debuut spreken?